Verbatim BD-R 6X 25 GB Sl Teljes Felületén Nyomtatható Blu-Ray Lemez – Normál Tokban (1)

A Blu-Ray lemezt a DVD utódjának szánják. A Blu-Ray technológia megjelenése, a nagy kapacitású tárolólemezek bevezetését eredményezte. Többek között a nagyfelbontású HDTV gyors növekedése miatt is.

A Blu-ray lemezek a kék lézertechnológiából kapják a nevüket. A lézer rövidebb hullámhossza az oka, hogy kék színű. A kék lézer hullámhossza 405 nm, szemben a 650 nm hullámhosszú DVD-vel, amely vörös lézer technológiát alkalmaz. A rövidebb hullámhosszú kék lézer előnye azt jelenti, hogy kisebb adatrekeszeket lehet írni, és ezért jelentősen növeli a lemezen lévő adatok mennyiségét.

A Blu-Ray lemezekre jellemző a nagy tárolókapacitás. Egy 25 GB-os Blu-Ray lemezen kb. 5,3-szer több információt tudunk tárolni mint egy DVD-n. A VERBATIM BD-R SL Blu-Ray lemez teljes felületén nyomtatható, így saját igényeink szerint tehetjük egyedivé a lemezünk külsejét. A lemezek nagy tároló kapacitása lehetővé teszi, a nagyfelbontású (HD) felvételek rögzítését, újraírását és lejátszását.

A lemezek tartósságáról egy úgynevezett HARD COAT réteg gondoskodik, ami egy karcálló védőbevonat, mely ellenáll az ujjlenyomatoknak, a pornak, a statikus töltésnek és a víznek. A Blu-Ray lemez, normál tokban csomagolva érkezik, amely védelmet biztosít a korongnak a külső sérülésektől. Az oke.hu webáruházban 655,-Ft./db áron vásárolható meg a Verbatim BD-R 25GB-os 4x teljes felületén nyomtatható Blu-Ray lemez.

 

Hozzászólás

Be kell jelentkezned hozzászólások írásához.